HE
0

כל הסדנאות נערכות בחנות קפה שלנו בבנימינה באוירה פסטורלית ונעימה


סדנת אספרסו מודרני ולטה ארט - 

בואו ללמוד את אומנות המזיגה של הבריסטה - לטה ארט !
בטכניקה שנעשית על ידי מזיגת חלב מוקצף על פני הקרמה ויצירת עיטורים בשלל צורות.

*נלמד על חליטה נכונה ומדויקת של האספרסו, שתעניק לנו את הקרמה. הקרמה חיונית בשל צבעה החום אדמדם שיעניק לנו קונטרסט – ניגודית לצבעו הלבן של הקצף.
* חלב מוקצף ברמה גבוהה, שהרי קצף החלב למעשה "מצייר" לנו על פני קרמת האספרסו.
*מיומנת שתשלוט במזיגת החלב המוקצף על פני האספרסו.
סדנת קפה חוויתית 

רועי מקפה בנימינה מנחה ב 8 השנים האחרונות סדנאות קפה, בהם הוא מעביר את הידע הרב שצבר בתחום הקפה ואת האהבה הגדולה שלו לקפה. הסדנה מיועדת לקבוצות, זוגות וגם אחד על אחד למעמיקים.

 

הסדנה כוללת : 

 
    • רקע על עולם הקפה , זנים , ההיסטוריה של הקפה , מהפכת ה"גל השלישי " 

    • קלית קפה במקום באמצעות קולה קפה ביתי משוכלל

    • טעימות סוגי קפה מזנים שונים ערביקה / רובוסטה וההבדלים ביניהם

    • טעימות קפה ממכשירי הכנת קפה שונים - מקינטה, פרנץ פרס , ארו פרס , V60 , מכונת אספרסו 

    • היכרות והסברים על סוגי משקאות שונים וההבדלים ביניהם - אספרסו / מקיאטו / קורטדו / אפוגטו ועוד…

    • הטרנדים החדשים בעולם הקפה - Cold brew , Specialty coffee

    • סודות הבריסטה וטיפים להכנת קפה איכותי בבית ותחזוקת המכונה הביתית

סדנת קליה ביתית 

סדנה מתקדמת לעולם הקליה והכנת תערובות קפה בכלל.

קלייה – תיאוריה והדגמה
תיאור תהליך הקלייה, ריאקציית מייארד [גרף טמפרטורה אל מול זמן]

 גישות שונות לקלייה
  חד זנית – single origin
 דרגות קלייה שונות [ציר דרגות קלייה לפי משקה סופי]
o Light roast   
o Medium roast
o Dark roast

טחינה ומיצוי משקה סופי

גישות שונות לבלנדים
o Blend before
o Blend after

סנסוריקה, cupping – תיאוריה וטעימה משותפת







 
x

#{title}

#{text}

#{price}