כל הסדנאות נערכות בחנות קפה שלנו בבנימינה באוירה פסטורלית ונעימה
סדנת אספרסו מודרני ולטה ארט -
בואו ללמוד את אומנות המזיגה של הבריסטה - לטה ארט !
בטכניקה שנעשית על ידי מזיגת חלב מוקצף על פני הקרמה ויצירת עיטורים בשלל צורות.
*נלמד על חליטה נכונה ומדויקת של האספרסו, שתעניק לנו את הקרמה. הקרמה חיונית בשל צבעה החום אדמדם שיעניק לנו קונטרסט – ניגודית לצבעו הלבן של הקצף.
* חלב מוקצף ברמה גבוהה, שהרי קצף החלב למעשה "מצייר" לנו על פני קרמת האספרסו.
*מיומנת שתשלוט במזיגת החלב המוקצף על פני האספרסו.
סדנת קפה חוויתית
רועי מקפה בנימינה מנחה ב 8 השנים האחרונות סדנאות קפה, בהם הוא מעביר את הידע הרב שצבר בתחום הקפה ואת האהבה הגדולה שלו לקפה. הסדנה מיועדת לקבוצות, זוגות וגם אחד על אחד למעמיקים.
הסדנה כוללת :
-
-
רקע על עולם הקפה , זנים , ההיסטוריה של הקפה , מהפכת ה"גל השלישי "
-
קלית קפה במקום באמצעות קולה קפה ביתי משוכלל
-
טעימות סוגי קפה מזנים שונים ערביקה / רובוסטה וההבדלים ביניהם
-
טעימות קפה ממכשירי הכנת קפה שונים - מקינטה, פרנץ פרס , ארו פרס , V60 , מכונת אספרסו
-
היכרות והסברים על סוגי משקאות שונים וההבדלים ביניהם - אספרסו / מקיאטו / קורטדו / אפוגטו ועוד…
-
הטרנדים החדשים בעולם הקפה - Cold brew , Specialty coffee
-
סודות הבריסטה וטיפים להכנת קפה איכותי בבית ותחזוקת המכונה הביתית
-
סדנת קליה ביתית
סדנה מתקדמת לעולם הקליה והכנת תערובות קפה בכלל.
קלייה – תיאוריה והדגמה
תיאור תהליך הקלייה, ריאקציית מייארד [גרף טמפרטורה אל מול זמן]
גישות שונות לקלייה
חד זנית – single origin
דרגות קלייה שונות [ציר דרגות קלייה לפי משקה סופי]
o Light roast
o Medium roast
o Dark roast
טחינה ומיצוי משקה סופי
גישות שונות לבלנדים
o Blend before
o Blend after
סנסוריקה, cupping – תיאוריה וטעימה משותפת
סדנה מתקדמת לעולם הקליה והכנת תערובות קפה בכלל.
קלייה – תיאוריה והדגמה
תיאור תהליך הקלייה, ריאקציית מייארד [גרף טמפרטורה אל מול זמן]
גישות שונות לקלייה
חד זנית – single origin
דרגות קלייה שונות [ציר דרגות קלייה לפי משקה סופי]
o Light roast
o Medium roast
o Dark roast
טחינה ומיצוי משקה סופי
גישות שונות לבלנדים
o Blend before
o Blend after
סנסוריקה, cupping – תיאוריה וטעימה משותפת